Boekpresentatie ‘Strijd voor de hertog’

Op zaterdag 5 maart om 14.00 uur vindt de officiële boekpresentatie plaats van de uitgave van het  nieuwe jeugdboek van auteur Nicki Bullinga. Het historische, spannende boek met de titel ‘Strijd voor de hertog’ wordt aangeboden aan Wim Hillenaar, burgemeester van het Land van Cuijk.  De presentatie is in het stadsmuseum Grave, waar iedereen welkom is vanaf half twee. Het stadsmuseum verloot op 5 maart tien boeken onder de aanwezige schooljeugd.

‘Er is geen betere plek te vinden voor de eerste uitgave van dit boek’, zegt Bullinga, ‘het verhaal speelt zich af in Gelre waar Grave toe behoorde, alles tijdens de 100-jarige oorlog. Het kasteel van Grave speelt een rol in het boek en ligt tegenover de Hampoort waar nu het stadsmuseum in gevestigd is’. Het verhaal berust op ware gebeurtenissen. Nicki Bullinga heeft anderhalf jaar onderzoek gedaan naar de geschiedenis van Gelre en Brabant aan het einde van de veertiende eeuw. ‘Historisch klopt het boek’, zegt ze. Het verhaal begint met een overval bij Grave op monnik Alwin. Een van de hoofdpersonen uit het boek ‘Ries’ brengt hem in veiligheid bij Tijmen die op het kasteel in Grave werkt voor heer Wenemar van Kuyc. Maar hertogin Johanna van Brabant wil de stad Grave in het Land van Cuijk terug hebben.

Hoe het gaat aflopen met de hoofdpersonen Tijmen, Ries en Alwin wil auteur Nicki Bullinga niet verklappen. De schrijfster, geboren in Ravenstein, woont tegenwoordig in Amersfoort. Tijmen, Ries en Alwin spelen belangrijke rollen in dit jeugdboek voor twaalf jaar en ouder.