Boeiende avond bij Cicero: ‘De duistere wereld van de ondermijnende criminaliteit’

SINT ANTHONIS – Cicero Sint Anthonis maakt – na twee jaar ‘pauze’ vanwege het coronavirus – een herstart! Op woensdag 14 december neemt hoofdofficier van justitie Hugo Hillenaar u mee in de wereld van de ondermijnende criminaliteit. Hillenaar vertelt bij Cicero wat ondermijning is, welke ontwrichtende consequenties het heeft en hoe de overheid deze vorm van criminaliteit aanpakt. 

De onder- en bovenwereld zijn flink met elkaar verweven. Criminelen beschikken over illegaal vermogen, waardoor economische en sociale machts- en invloedposities ontstaan. Dit heeft een ondermijnend en bedreigend effect op de samenleving. Bij ondermijnende criminaliteit maken criminelen gebruik van diensten van de bovenwereld. Hugo Hillenaar – hoofdofficier van justitie van het arrondissementsparket Rotterdam – zoomt in zijn verhaal bij Cicero in op de invoer van cocaïne in de Rotterdamse haven en de criminaliteit die hieruit voortvloeit. Denk aan liquidaties, vuurwapengeweld, ontvoeringen en corruptie. Hij vertelt over de daders en de aanpak van de ondermijnende criminaliteit vanuit het Openbaar Ministerie.

Cicero Sint Anthonis nodigt iedereen van harte uit op woensdag 14 december naar het boeiende verhaal van Hugo Hillenaar te komen luisteren. De avond vindt plaats in Oelbroeck aan de Breestraat 1d in Sint Anthonis, begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Geniet van een bijzonder, inspirerend verhaal en verbreed uw referentiekader. Daarna kan er onder het genot van een drankje worden nagepraat.

Bij Cicero staan wereldse zaken én gebeurtenissen in de eigen regio centraal. Cultuur, politiek, maatschappij, sport, wetenschap en human interest komen aan bod. Boeiende thema’s, spraakmakend gepresenteerd vanuit een verrassend perspectief. Gewone mensen, bijzondere verhalen!

Op de hoogte blijven van de avonden die Cicero organiseert? Bezoek dan de website van Cicero: www.cicerosintanthonis.nl en schrijf u hier in voor de digitale nieuwsbrief. U kunt Cicero natuurlijk ook volgen via Facebook: www.facebook.com/cicerosintanthonis.