Blijven lezen als je slechter gaat zien

Bent u de laatste tijd slechter gaan zien, bent u blind of slechtziend en heeft u steeds meer moeite bij het lezen van de krant, een boek of een tijdschrift? Kom dan op dinsdag 12 april 2022 tijdens het Oogcafé Land van Cuijk kennismaken met bibliotheekservice Passend Lezen. Janneke Bakker van Passend lezen geeft deze ochtend uitleg over hun dienstverlening. U bent vanaf  9.45 uur van harte welkom in Bibliotheek Cuijk. 

Passend Lezen biedt leesoplossingen in verschillende vormen. Zo kunt u bijvoorbeeld de krant in gesproken vorm ontvangen of een tijdschrift in een PDF bestand zodat u deze kunt lezen met behulp van een vergrotingsprogramma. Passend Lezen beschikt over een groot assortiment aan boeken, tijdschriften, kranten, hoorspelen enzovoorts. Zoekt u een titel die niet in de collectie van Passend Lezen voorkomt? Doe een suggestie voor productie en Passend Lezen overweegt de titel in de collectie op te nemen. Heeft u vragen over de dienstverlening van Passend Lezen? Stel ze aan Janneke Bakker van Passend Lezen tijdens het Oogcafé Land van Cuijk op dinsdag 12 april. 

Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan in elke bibliotheekvestiging, online of telefonisch via 0485 312 566.

Het Oogcafé is een plek waar mensen met een oogaandoening elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Deelname is gratis. Het Oogcafé is een samenwerking tussen de Oogvereniging en BiblioPlus.

Voorlichtingsbijenkomst Blijven lezen als je slechter ziet, Oogcafé Land van Cuijk, dinsdag 12 april Bibliotheek Cuijk, Kanaalstraat 12. 10.00 – 12.00 uur, inloop vanaf 9.45 uur.

www.biblioplus.nl/agenda