JWP Investments – eigenaar van onder andere vakantieparkketen ‘TopParken’ – gaat recreatiepark Dommelsvoort ontwikkelen

Recent werden hiervoor de benodigde overeenkomsten getekend door de gemeente Cuijk en deze ontwikkelaar.

TopParken wordt de ontwikkelaar van vakantiepark Dommelsvoort en gaat dit omdopen tot: The Dutch Palm. In de komende drie tot vijf jaar zal TopParken ongeveer 700 kwalitatieve en luxe vakantiewoningen gaan bouwen in het gebied dat grenst aan de Kraaijenbergse plassen. Hier komt een vakantieschiereiland met veel hoogwaardige faciliteiten, dat doet denken aan de bekende kunstmatig aangelegde Palm Island in Dubai. Naast luxe en hoogwaardige vakantiewoningen en villa’s, worden ook tal van faciliteiten voor jong en oud aangelegd, alles met oog voor duurzaamheid, kwaliteit en de prachtige omgeving. Binnen een periode van één jaar wordt gestart met de eerste bouwwerkzaamheden. Het gebied wordt ontwikkeld in meerdere fases. Met circa 75 hectare grond wordt dit een van de grootste vakantieresorts in Europa.

 

Kansrijk gebied

Het bedrijf ziet kansen in het gebied Dommelsvoort omdat op deze locatie, op een eigen schiereiland, een volwaardig en kwalitatief resort met veel faciliteiten kan worden ontwikkeld. Dit doet recht aan de omgeving, de locatie en is uniek voor Nederland. TopParken bestempelt de ontwikkeling en het gebied als een fantastische en unieke uitbreiding in haar portefeuille en wil met een ‘Dutch Palmeiland’ in Nederland een toonaangevend gebied ontwikkelen dat de omgeving van Cuijk en Nederland als bijzondere bestemming op de kaart zet.

 

Snelle start en uitvoering

De gemeente Cuijk is blij met de samenwerking met TopParken. Wethouder Maarten Jilisen: “Dommelsvoort is een prachtig gebied met volop mogelijkheden. Het is fantastisch dat er nu toch nog zo snel tot ontwikkeling wordt overgegaan met een plan dat naadloos aansluit bij het gebied en onze ambities. Alles ligt klaar voor een snelle start en uitvoering.”

Voorgeschiedenis

De gebiedsontwikkeling in Dommelsvoort kent een lange voorgeschiedenis. Wat begon met de selectie van de ontwikkelaar Consortium Van Boekel BV (Zeeland) en ABC Vastgoed (Arnhem) in 2000, mondde in 2016 uit in een juridisch conflict omdat de bouw van het recreatiepark door deze ontwikkelaar achterwege bleef. De gemeente was daarentegen wel alle verplichtingen nagekomen, zoals de voorfinanciering van gronden en ontwikkelkosten, de verplaatsing van een dassenfamilie, de aanleg van de infrastructuur en de bouw van de brug. Ook werd in 2012 het bestemmingsplan vastgesteld. Door de nieuwe ontwikkelaar TopParken worden de rechten en plichten van de voormalige ontwikkelaar overgenomen. De plannen van het recreatiebedrijf passen binnen het bestemmingsplan en de al eerder vastgestelde kaders voor het gebied.

Burgemeester Hillenaar van de gemeente Cuijk: “Het is nu vooral tijd om vooruit te kijken en de kansen van het gebied te benutten. We kunnen niet wachten tot het park klaar is en de eerste gasten van de waterrijke omgeving en onze mooie regio komen genieten.”