Bijzonder wandelen in het bosrijke Overloon!

 

Op zondag 2 februari neemt de Overloonse natuurman Peter Philipsen u mee de bossen in. Zie en leer tijdens de wandeling hoe je de natuur kunt lezen en luister waarom beheer belangrijk en noodzakelijk is voor onze natuur!

Bijzonder wandelen in het bosrijke Overloon biedt U de mogelijkheid om door de bossen in de nabije omgeving een interessante wandeling te maken voor jong en oud. We leren de natuur te lezen en te zien onder begeleiding van een ervaren lokale natuurman. Tijdens deze wandeling komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde. 

Aan de hand van sporen lezen we welke dieren er in en rondom Overloon leven en wanneer en hoe U ze daadwerkelijk het beste kunt tegenkomen. 

Hoe zit het nu met beheer/schadebestrijding/verkeersveiligheid en volksgezondheid en welke rol en waarde heeft de jager daarin? 

Kennismaking en uitleg over grofwild dat U in Nederland tegen kunt komen zoals bijvoorbeeld herten, reewild en wilde zwijnen.

De wandeling op 2 februari vindt plaats van 14.00 – ca. 16.00 uur. Startplaats is Ontmoetingspunt ’t Helder, gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon. Na de wandeling vindt hier ook de afsluiting plaats tot ca. 17.00 uur

Aanmelden kan via ’t Helder, email t-helder@ziggo.nl of telefonisch 0478-641404 of 06-27007511.

De kosten voor deelname bedragen € 12,50 inclusief enkele drankjes en een hapje.

U kunt de informatie ook terugvinden op www.helder-overloon.com.