Bijzonder kinderboek met avontuurlijke lichtjestocht

25 September Update: door verscherpte coronamaatregelen kan de lichtjes optocht niet doorgaan. Het kinderboek verschijnt natuurlijk wel, maar er zit dus (voorlopig) geen activiteit aan gekoppeld.

Zaterdagavond 10 oktober:

In de kinderboekenweek verschijnt het nieuwste kinderboek van Monique van der Zanden: Een lied van Licht. Bij zo’n titel hoort een (corona-proof) lichtjestocht! Gezinnen kunnen op de website van de Wereldboom een tijdslot reserveren om de avontuurlijke tocht van ongeveer een half uur bij de Schutkooi te lopen. Al lopend maak je een speelse reis in vogelvlucht door het boek. Niet eng, wel vol belevenissen. Neem een zaklamp mee!

Een lied van Licht is een boek, om in het thema van de kinderboekenweek te blijven, over je eigen geschiedenis. Of, zoals de tekst op de achterkant je vertelt:

Dit is het lievelingsverhaal van de opa van Joy. Het begint met best moeilijke vragen, die jij jezelf misschien ook wel eens hebt gesteld:

Waar was ik vóórdat ik geboren was? Was ik toen niemand?
En als ik doodga? Word ik dan weer niemand? Waar ben je dan?

Waarom ben ik er eigenlijk?

Het verhaal dat opa vertelt, is niet het verhaal van een bepaalde godsdienst, cultuur of tak van wetenschap. Je kunt het lezen en uitleggen zoals je zelf wilt en zoals voor jou oké is, want dit is een verhaal over het avontuur van jouw leven!

 

Drieluik

Een lied van Licht is geschreven en getekend voor kinderen van 7 tot 12. Het is te gebruiken als  mooi en fijn leesboek, als reisgids terwijl je opgroeit en de wereld ontdekt, als troostboek wanneer je heel verdrietig bent  en als handboek als je een vriend van de aarde wilt zijn.  Het maakt deel uit van een drieluik.  Sprankel, de cirkel van het leven is een prentenboek met hetzelfde thema voor jongere kinderen.  Het succesvolle Licht, een vertelling dat volgt op Een lied van Licht is geschikt voor iedereen van 12 tot 100+.

Alle drie de boeken zullen op zaterdagavond 10 oktober te koop zijn, maar zijn ook verkrijgbaar via elke boekwinkel in Nederland en online.

Voor het lopen van de Lichtjestocht wordt een kleine vergoeding per kind gevraagd, volwassen begeleiders mogen gratis mee en iedereen krijgt een consumptie. Reserveren noodzakelijk! Het aantal plaatsen is beperkt. Bij aanmelding vóór 5 oktober geldt een korting van € 2,50 per kind.

Informatie en reserveren: www.dewereldboom.nl

 

Een lied van Licht
Tekst en idee Monique van der Zanden
Illustraties Helen van Vliet

ISBN 9789083081137

Hard cover, full colour, 48 blz.

€ 17,50