Bijeenkomst ‘Hoe leuk kan opvoeden zijn!?’ deel 5 op basisschool ’t Startblok


Ivo Mijland; ‘Makkelijker kunnen we ‘t niet maken, wel leuker’, op inspiratieavond over opvoeden.

CUIJK – Op uitnodiging van basisschool ’t Startblok verzorgt Ivo Mijland, op 10 maart 

(19.30 uur), een presentatie over opvoeden. Mijland is bekend van zijn columns in de Volkskrant, diverse boeken over onderwijs en opvoeden en zijn theatershows door het hele land. De bijeenkomst is niet alleen toegankelijk voor ouders van leerlingen van ’t Startblok. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Tijdens zijn nieuwe theatershow; ‘Makkelijker kunnen we ‘t niet maken, wel leuker!’ maakt Ivo duidelijk hoe we met het geven en ontvangen van aandacht als opvoeder verschrikkelijk veel kansen laten liggen. Hij legt uit hoe we in ons brein een aandachtstekortstoornis hebben: 

‘We geven veel te weinig aandacht aan het positieve van onze kinderen’. 

De lezingen van Ivo zijn een salademix van inspiratie, integriteit, inzicht, ontmoeting en diepgang. Altijd overgoten met een humoristische dressing. Hij duikt ook vaak op in landelijke dagbladen, waar hij opiniestukken schrijft met als uitgangspunt: 

“Je moet kinderen niet recht maken, je moet ze recht doen”.

Ivo Mijland deed jarenlang praktische ervaring op als docent Nederlands en als mentor/leerlingbegeleider. Ook schreef hij diverse praktijkgerichte boeken. Zijn meest recente werk is ‘Hakken in het zand’, zijn meest verkochte werk ‘Ik ben toch té gek’. Dat laatste boek werd door recensent Josje Jaasma aanbevolen als nationaal onderwijsgeschenk.

Alle ouders van leerlingen van ’t Startblok hebben begin februari een uitnodiging voor deze bijeenkomst ontvangen. Heeft u geen kinderen op ’t Startblok, maar wilt u toch graag aanwezig zijn? Dat kan. Deelname kost € 2,50 per persoon, tenzij u beschikt over een voucher waarmee u gratis aan de bijeenkomst kunt deelnemen. (De ouders van de leerlingen van ’t Startblok hebben bij de uitnodiging voor de bijeenkomst twee van deze vouchers ontvangen. Zij kunnen de vouchers zelf gebruiken, maar mogen ook vrienden, familieleden of kennissen voor de bijeenkomst uitnodigen. Heeft u geen vouchers ontvangen, maar kent u een ouder van een leerling van ’t Startblok, vraag hem dan naar de vouchers).

Vanwege de verwachte grote belangstelling en de beperkte ruimte worden belangstellenden gevraagd zich tijdig voor de bijeenkomst op te geven. Zij kunnen dat doen via het speciale aanmeldformulier op de website www.startblokcuijk.nl 

Speciaal voor de bezoekers die ’t Startblok nog niet kennen wordt in het programma van de bijeenkomst op 10 maart ook tijd ingeruimd voor een rondleiding door het schoolgebouw. 

Uiteraard kunt u ook een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.  De deelnemers aan de rondleiding kunnen een kijkje nemen in de klaslokalen en met een aantal leerkrachten in gesprek gaan over onder meer de onderwijsmethoden die ’t Startblok hanteert. Het programma van ‘Hoe leuk van opvoeden zijn!?’ wordt toegelicht op de website www.startblokcuijk.nl