Ook behoefte aan meer stabiliteit tijdens het fietsen? Bezoek dan de Driewielfiets-ontdek dag in Oeffelt

Senioren willen zo lang mogelijk mobiel blijven op hun eigen fiets. Overgaan naar een elektrisch fiets of een fiets met lage instap verruimt de mogelijkheid om te blijven fietsen. Maar elektrisch of niet, fietsen blijft voor senioren een riskante onderneming. Het verkeer wordt steeds drukker. Op- en afstappen, stoppen voor een verkeerslicht of voor een voorrangskruising is niet altijd gemakkelijk en daarbij doen zich geregeld valpartijen voor.

Dit gegeven zette ondernemer Bob van den Berg uit Nijmegen aan het denken. Zijn bedrijf Tworby heeft als doel om zoveel mogelijk ouderen en mensen met een lichte lichamelijk beperking hen zelfredzaamheid, vrijheid en vitaliteit te bieden. De Tworby is een unieke ombouwmodule waarmee tweewielers kunnen worden omgebouwd tot een driewieler. Iets waar veel 65-plussers behoefte aan hebben, maar ook mensen met een bepaald ziektebeeld of een (verstandelijke) beperking. Alleen al bij 65-plussers is de kans op een verkeersongeluk twaalf keer groter dan bij jongeren. Uit angst daarvoor gaan veel ouderen de deur niet meer uit. Daarnaast is deze doelgroep in veel gevallen nog in het bezit van een goede (elektrische) fiets. Door de module van Tworby kan een bestaande fiets worden omgebouwd tot een stabiele driewieler. Bovendien wordt de Tworby geassembleerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Om de doelgroep kennis te laten maken met deze driewieler organiseert Tworby samen met Schakelfietsen in Oeffelt een driewielfiets-ontdekdag. Als je bang bent om nog te fietsen of als je om medische redenen niet meer kan fietsen, dan kan een driewieler uitkomst bieden. Bezoekers kunnen onder begeleiding vrijblijvend proeffietsen. Dit evenement zal plaatsvinden op vrijdag 21 oktober 2022 van 10:00 tot 13:00 uur. Op het terrein bij Sportpark vv de Zwaluw, Hoge Hoek 12a, 5441 XD Oeffelt.

Bron: Tworby (advertorial)

Geplaatst door: Roger van Bracht