BEUKFEEST: Procreation + icons of Brutality + Mass Decline

Het Vierlingsbeekse Gryphus beukt door en heeft alweer een nieuwe editie van Beukfeest in het vooruitzicht, de 34e om precies te zijn. Met dit keer drie moddervette bands op het podium: Procreation, Icons Of Brutality en Mass Decline. 

Mass Decline is een thrash metalband uit Kloosterhaar, Overijssel die aan het beuken is sinds 2014. Het vijftal speelt voornamelijk thrash maar hier en daar ruikt het ook een beetje naar death metal. Dat maakt de sound soms wat anders maar de energie van de thrash blijft de rode draad. Raggen! Moshen! Tempo!

Icons Of Brutality komt uit Hoogeveen en bestaat uit kerels die hun sporen al eerder hebben verdiend bij bands als Absorbed en The 8th Sin. Een collectief met een gitaarsectie die laveert tussen Bolt Thrower en Dismember, een lompe grunter en een drummer die niet vies is van een hogere/hardere versnelling à la Carcass. Brute death metal met een extra dosis melodieuze groove zoals we die kennen van bijvoorbeeld Entombed. Andere invloede voor Icons Of Brutality zijn Dismember, Grave, At The Gates, Edge Of Sanity, Morbid Angel en Gorefest.

Het 34e Beukfeest wordt afgesloten door Procreation. Dit kwartet uit Zwolle speelt een mix van death metal met invloeden uit de black en thrash metal. Begonnen als side-project en uitgegroeid tot een volwaardige band, kwam in 2014 het debuutalbum Ghostwood uit welke negen tracks herbergt die naar eigen zeggen ”veel variatie kennen, maar wel één geheel vormen”. Vuige en over het algemeen snelle death metal belegt met een zalige laag melodie. De gitaarriffs worden vaak ondersteund door een hoemparitme en dat duwt de band in de hoek van Bolt Thrower, en Obituary.

Het Beukfeest vindt plaats op zaterdag 2 november in Gryphus te Vierlingsbeek. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur, de eerste band start om 21.00 uur. De entree bedraagt 8,00 euro. Bezoekers jonger dan 20 jaar betalen 6,00 euro. Kaarten voor dit Beukfeest zijn te reserveren op internet via www.gryphus.nl.