Bestuurders gemeente Grave in actie tijdens NLdoet

Burgemeester van Asseldonk en de wethouders Anja Henisch en Theo Lemmen gaan op 28 mei van ongeveer 10.00 tot 13.00 uur naar Dichterbij, Beukenlaan 9 in Velp om daar te helpen met het opknappen van de tuin voor mensen met een meervoudige beperking.

Zij doen dat ter gelegenheid van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet, een initiatief van het Oranje Fonds in samenwerking met duizenden organisaties in het land, zet vrijwilligerswerk in de schijnwerpers en nodigt iedereen uit om vrijwilliger te worden.
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Daarom laat het Oranje Fonds met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Meld je dan zo spoedig mogelijk aan bij NLdoet en ervaar hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en klussen geklaard te krijgen.
Aanvankelijk stond NLdoet zoals gebruikelijk in maart 2021 gepland. Vanwege de coronapandemie is het evenement uitgesteld. Zie ook: https://www.nldoet.nl/veilig-meedoen-aan-nldoet.

Over het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds streeft ernaar dat iedereen mee kan doen in de samenleving, zodat niemand er alleen voor staat. Daarom steunt de organisatie iedereen die iets voor een ander wil doen. Dat doen ze met kennis en netwerk, geld, tijd en erkenning. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar. Jaarlijks steunt het Oranje Fonds zo’n 10.000 sociale projecten in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk; van buurthuizen voor jong en oud, schuldhulp, maatjes- en mentorprojecten en taalprogramma’s voor nieuwkomers in Nederland. Vaak gaat het om projecten die voortkomen uit ideeën van vrijwilligers en die alleen door hun inzet mogelijk zijn. Door de steun van het Oranje Fonds ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de samenleving.