Bestuurders gemeente Cuijk in actie tijdens NLdoet

Burgemeester Wim Hillenaar en de wethouders Maarten Jilisen en Joost Hendriks steken op 28 en 29 mei de handen uit de mouwen tijdens NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet, een initiatief van het Oranje Fonds in samenwerking met duizenden organisaties in het land, zet vrijwilligerswerk in de schijnwerpers en nodigt iedereen uit om vrijwilliger te worden.

  • Op vrijdag 28 mei om 16.00 uur gaan burgemeester Wim Hillenaar en wethouder Joost Hendriks taarten bakken bij de Cantheelen.
  • Op zaterdag 29 mei tussen 9.30 en 13.30 gaat wethouder Maarten Jilisen spelmaterialen van de voetbalschool JVC Cuijk repareren
  • Op zaterdag 29 mei tussen 9.00 en 15.00 uur gaat wethouder Joost Hendriks onderhoud plegen aan het terrein bij de blokhut van Scouting Cuijk

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Daarom laat het Oranje Fonds met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Meld je dan zo spoedig mogelijk aan bij NLdoet en ervaar hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en klussen geklaard te krijgen.
Aanvankelijk stond NLdoet zoals gebruikelijk in maart 2021 gepland. Vanwege de coronapandemie is het evenement uitgesteld. Zie ook: https://www.nldoet.nl/veilig-meedoen-aan-nldoet.

Over het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds streeft ernaar dat iedereen mee kan doen in de samenleving, zodat niemand er alleen voor staat. Daarom steunt de organisatie iedereen die iets voor een ander wil doen. Dat doen ze met kennis en netwerk, geld, tijd en erkenning. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar. Jaarlijks steunt het Oranje Fonds zo’n 10.000 sociale projecten in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk; van buurthuizen voor jong en oud, schuldhulp, maatjes- en mentorprojecten en taalprogramma’s voor nieuwkomers in Nederland. Vaak gaat het om projecten die voortkomen uit ideeën van vrijwilligers en die alleen door hun inzet mogelijk zijn. Door de steun van het Oranje Fonds ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de samenleving.