Ben Litjens in het Barretje0486 van Jolanda Linders

Afgelopen maand zijn de lijstrekkers van het Land van Cuijk te gast in het praatprogramma ‘Barretje 0486’ van Jolanda Linders.

Deze week te gast Keerpunt lijsttrekker Ben Litjens in dit programma bij Omroep Land van Cuijk.

In de maanden september, oktober en november is het Barretje 0486 gevuld met politieke leiders van de partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk. De lijsstrekkers die meestrijden voor zetels in de nieuwe Gemeente Land van Cuijk worden onderworpen aan bijzondere levensvragen van gastvrouw Jolanda Linders.

Deze week is ben Litjens (1946) uit Escharen te gast. Litjens is de lijsttrekker van Keerpunt Land van Cuijk en doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Op dit moment is de lijsttrekker raadslid in de Gemeente Grave en staat daar bekend om zijn duidelijke uitspraken en dat hij niet beroerd is om tegen de figuurlijke stroom in te zwemmen.

Geboren in 1946 in Puiflijk in het Land van Maas en Waal en komt uit een groot gezellig gezin van 10 broers en 2 zussen. ‘Vroeger werkte iedereen mee in het boerenbedrijf en nog steeds kan ik op mijn broers en zussen rekenen als het over politieke kwesties gaat. De meeste hebben beroepsmatig ervaring met gemeenten en lokale politiek’, zegt Litjens.

Hij vervolgt in het interview, ‘de voorkeurstemmen bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen gaf mij vleugels en motivatie om de ingeslagen politieke weg door te zetten’.

Samen zingen Jolanda en Ben in deze aflevering het nummer Land van Maas en Waal van de zanger Boudewijn de Groot. Tenslotte zei de bescheiden Litjens, dat wat hij doet gewoon zijn burgerplicht is en hij zijn deur voor iedereen altijd open heeft staan in Escharen, met verse koffie.

De aflevering van Jolanda wordt deze week tot en met zondag 7 november uitgezonden in de uitzendcarrousel van Omroep Land van Cuijk en Lokale Omroep Mill en is de achtste aflevering van een serie met lijstrekkers in het Land van Cuijk.

Meer weten of in contact komen met de redactie van het programma kan via jolanda@0486tv.nl

Het programma is o.a. te volgen via het Ziggo kanaal 40 en het KPN kanaal 1475, en streaming via de website: www.omroeplandvancuijk.nl. Programma gemist? Kijk dan op www.0486tv.nl