Beleef de magie van het lichtlabyrint

Het Emmausklooster in Velp (N-B) bezit sinds kort in zijn binnentuin een schitterend labyrint. En ’s avonds wanneer het donker wordt gebeurt er iets magisch, dan steken we de kaarsjes aan en gaan we onderweg in het lichtlabyrint.

Labyrint, wat is dat eigenlijk?

Het labyrint is één weg die naar binnen kronkelt en daarna weer terug naar buiten. Je vindt altijd je weg en je kunt nooit fout lopen. Je bent altijd waar je moet zijn en als je je daaraan over kunt geven, kun je met meer vertrouwen en rust je levenspad bewandelen, je komt er toch wel. Sterker nog, je bent er al.

Het labyrint is al heel oud en komt in veel culturen voor. Zo kom je ze nog vaak tegen op straten en pleinen en in kerken, zoals de meest beroemde die ligt in de kerk van Chartres. 

Het heeft iets magisch om een labyrint te lopen. Eenmaal in liefdevolle aandacht onderweg ontvang je nieuwe inzichten en antwoorden. De verschillende wendingen die een labyrint heeft komen overeen met de verwachte en onverwachte wendingen in ons leven.

Kom je de kaarsjes mee aansteken?

Programma 

Met behulp van diverse meditaties, schrijf en bewegingsoefeningen werken we toe naar het lopen van het lichtlabyrint. Je ontvangt uitleg over hoe je het labyrint op verschillende manieren kunt lopen en brengen onze wensen in kaart. Met elkaar bouwen we het lichtlabyrint op, steken we zo’n 250 kaarsjes aan en gaan we lopen. 

We sluiten de dag af met een schrijfoefening waarin we onze ervaringen kunnen delen.

Data

Zaterdag 29 februari (aanvang 13.30 – 22.15 uur)

Zaterdag 21 maart (aanvang 13.30 – 22.15 uur)

Tweedaagse, zaterdag 25 en zondag 26 april. Uitbreiding van het programma met overnachting (aanvang 25 april 13.30 uur en eindtijd 26 april 16.00 uur) 

Ook op aanvraag mogelijk

Kosten

Eendaagse € 75,– incl. koffie, thee en diner 

Tweedaagse € 150,– incl. overnachting. diner, ontbijt, lunch, koffie en thee

Aanmelden

Via email: welkom@durvenzijn.NU 

Henk Murraij, auteur en eigenaar van “Durven Zijn”, levensspecialist en pelgrim.

Organiseert retraites, geeft lezingen door het land en pelgrimeert met jeugd. 

Ruurd Bootsma, getalenteerd meditatietrainer, begeleidt meditatie avonden en stiltedagen. Hij laat met zijn begeleiding mensen in een veilige setting contact maken met hun eigen innerlijke wereld.