Begijn Le Blue opent cabaretseizoen Gryphus Vierlingsbeek

Na jaren vol melige meiden, dolle duo’s, cynische conferenciers, snelle stand-uppers, dames met ballen, heren met hersens, vreemde vogels en andere prettig gestoorde types trakteert Gryphus in Vierlingsbeek het publiek ook het komend seizoen weer op een vijftal gevarieerde avonden vol prettige buikpijn.

Onbedaarlijk lachen om prachtige programma’s van Nederlands en Vlaams cabarettalent. Oude bekenden en nieuwe gezichten in de personen van Kasper van der Laan (8 november), Thijs Kemperink (13 december), Jeroens Clan (24 januari) en Rob Scheepers (27 maart). Het cabaretseizoen van Gryphus wordt op vrijdag 27 september geopend met een voorstelling van Begijn Le Bleu. Vanaf 21.00 uur speelt hij zijn nieuwe avondvullende voorstelling Toch Bedankt.

Comedian, cabaretier, absurdist, typetje of theatermaker? De Vlaamse paradijsvogel Begijn Le Bleu is niet te vangen, maar de liefhebber weet waarom je hem niet mag missen. Ooit won hij Cameretten, werd bekend door zijn rol in de Belgische televisieshow Foute Vrienden – met als hoogtepunt zijn onverwachte auditie bij So You Think You Can Dance – en speelt in zijn vaderland moeiteloos alle grote zalen plat. Eens in de paar jaar is hij op de Nederlandse podia te zien en uiteraard slaat Begijn Vierlingsbeek niet over. Voor de zesde keer komt hij naar Gryphus en daar verheugen velen zich op.

In zijn nieuwe show Toch Bedankt komt Begijn tot de conclusie dat hij de wereld niet kan redden. Daarom begint Begijn maar bij zichzelf. Hij ontdekt hoe we pertinent willen vasthouden aan sommige dingen en hoe dat onvermijdelijk veel humoristische situaties oplevert. Grappig en relativerend. 

Over Toch Bedankt

“Het is vooral hoe Le Bleu het zegt. Met zijn elastische mimiek kan hij elk woord of iedere zin een extra, vaak pseudo-sensuele dimensie geven” – De Standaard

 

De cabaretvoorstelling van Begijn Le Bleuvindt plaats op vrijdag 27 september in Gryphus te Vierlingsbeek. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur. Het optreden van Begijn Le Bleu begint om 21.00 uur. Voor deze voorstelling zijn kaarten à 15,00 euro te reserveren via www.gryphus.nl of telefonisch via 0478.630508. Bezoekers die jonger zijn dan 20 jaar kunnen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs een korting krijgen op de entreeprijs van 3,00 euro. Meer informatie over deze voorstelling is te vinden op www.gryphus.nl.

www.begijnlebleu.be

credits foto Begijn Le Bleu: Werner Engelen