Basisschool Visio Onderwijs Grave in Noord-Brabant wint ANWB Verkeersplein

De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Noord-Brabant is basisschool Visio Onderwijs Grave. Vandaag werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Theo Brink, CFO van de ANWB.

 
Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen.
 
Visio Onderwijs Grave biedt een gevarieerd aanbod van onderwijs en begeleiding aan kinderen met een visuele (en verstandelijke) beperking. “Op het verkeersplein kunnen onze leerlingen veilig leren fietsen, skelteren, steppen of skeeleren”, vertelt schoolleider Jeanine Petronilia. “Dit zorgt uiteindelijk voor meer vertrouwen en een grotere mobiliteit van onze leerlingen. Ze zien in wat ze wel en niet kunnen in het verkeer. Iets wat onontbeerlijk is om mee te doen in de maatschappij.”
 
De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht.
 
Voor meer informatie kijk op: www.anwb.nl/verkeerspleinen.