Basisschool Petrus & Paulus wint ANWB Verkeersplein

Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen.

In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om hen te helpen bij de ontwikkeling van hun fietsvaardigheden, startte de ANWB de actie “een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein.” Bij deze actie wordt in iedere provincie één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. Hier kunnen kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig oefenen en ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties. De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. Meer dan 300 scholen gaven zich voor de actie op.
Welke scholen een ANWB Verkeersplein krijgen, werd mede bepaald door het publiek. In totaal werden meer dan 120.000 stemmen uitgebracht.
In de provincie Noord-Brabant heeft Katholieke basisschool Petrus & Paulus uit Breda het ANWB Verkeersplein gewonnen. Graag nodigen we u uit voor de feestelijke opening van dit ANWB Verkeersplein op vrijdag 1 oktober, 13.15De bijeenkomst vindt plaats in de Roland Holststraat 16, 4819 HR in Breda.
Programma
13.15 uur:      Ontvangst en inloop
13.30 uur:      Opening door Maartje Schalk (directeur), Marga de Jager (CEO ANWB) onder andere in aanwezigheid van gedeputeerde Christophe van der Maat
14.00 uur:      Officiële opening van het ANWB Verkeersplein, fotomoment en start Streetwise-les met instructeur
14.45 uur:      Afsluiting programma