Bas Kersten is Pokerkampioen van Boxmeer

Op zaterdag 8 februari werd het Pokerkampioenschap van Boxmeer georganiseerd bij Café ‘t Centrum. Vanaf 19.00 uur stroomde de zaal, die met professionele pokertafels omgetoverd was tot ware pokerroom, langzaam vol. Nadat alle deelnemers zich hadden aangemeld en van een drankje waren voorzien kon om 19.30 uur de toernooiklok gestart worden!

In totaal speelden er 58 pokerliefhebbers uit Boxmeer en omgeving mee tijdens deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Er werd tijdens dit pokertoernooi niet om geld gespeeld, maar puur om de eer en de gezelligheid van het spel. Langzaam verlieten de eerste spelers het toernooi, omdat zij hun pokerchips niet wisten te behouden. Gelukkig konden de spelers die vroeg uitgeschakeld werden met elkaar verder pokeren om een gratis deelname aan een ander pokertoernooi te winnen. Er hing een gezellige sfeer en de mensen spraken gedurende het toernooi over hun tactiek en sterkste pokerverhalen.

Na ongeveer 6 uur kaarten was het de Bas Kersten die met de bokaal naar huis ging en zich een jaar lang de Pokerkampioen van Boxmeer mag noemen. Daarnaast kwalificeert hij zich met deze prestatie ook voor de landelijke finale van het ONK Poker 2020 op 4 juli in Ermelo. Op plek twee eindigde Joey van de Runstraat. Hij kwalificeert zich samen met Marian van den Heuvel (3e) en Anton van der Cruijsen (4e)  voor de halve finales in juni. De gehele uitslag van het pokerkampioenschap van Boxmeer is hier te vinden.

De top 3 van Boxmeer

  1. Bas Kersten (Boxmeer)
  2. Joey van de Runstraat
  3. Anton van der Cruijsen (Uden)