Meevaller voor leerlingen basisscholen – Avondvierdaagse Boxmeer stimuleert jongeren tot wandelen

De avondvierdaagse Boxmeer wordt wederom in de eerste week van juni gehouden. Van dinsdag 6 t/m vrijdag 9 juni kan er vier dagen gewandeld worden op de afstanden 5-10-15-20-25 en zelfs 40 km.
Maar de Avondvierdaagse blijft hét evenement voor jongeren om aan de wandel te gaan. Om dit extra te stimuleren heeft de organisatie bij een aantal toonaangevende bedrijven in Boxmeer en omgeving aangeklopt voor een bijdrage om de deelnamedrempel voor jongeren te verlagen. Hier is zodanig enthousiast op gereageerd dat, mits de leerlingen zich via de coördinator op de basisscholen (en speciaal onderwijs) aanmelden, zij gratis kunnen meelopen. Overige deelnemers betalen het normale inschrijfgeld. Wordt niet in schoolverband of via de scholen gewandeld, dan kan men toch meedoen, maar moet op de gebruikelijke wijze worden ingeschreven.
 
Vele afstanden te kiezen
Net als voorgaande jaren is het tijdens deze avondvierdaagse mogelijk om verschillende afstanden te wandelen en een mooie medaille als herinnering aan deze sportieve prestatie te verdienen.
Om kennis te kunnen maken met de wandelsport kan dagelijks gewandeld worden op de afstanden 5 en 10 km. De routes zullen iedere dag de wandelaars naar een andere deel van Boxmeer leiden. Onderweg ontvangen de deelnemers drinken en een traktatie.
 
Inschrijven
De normale inschrijfprocedure loopt via de website www.vierdaagseboxmeer.nl. Je krijgt dan een bevestiging en een QR-code die je bij de start kunt laten scannen en met de routebeschrijving kun je dan meteen op pad. Je krijgt ook een polsbandje waaraan herkend kan worden dat je hebt ingeschreven. Je hoeft je niet meer dagelijks af te melden en de volgende dag hoef je dan alleen nog maar het polsbandje te tonen en kun je met een nieuwe routebeschrijving meteen van start.
Het blijft mogelijk om op de eerste wandeldag alsnog op het startbureau in te schrijven, maar dan moet rekening worden gehouden met enige wachttijd.
 
Starten
Gestart wordt vanuit de nieuwe locatie: Riche, Steenstraat 51 in Boxmeer. Dat is ook de finishlocatie. De starttijden zijn als voorgaande jaren. Voor de 5 en 10 km wandelaars is de starttijd tussen 17.30 en 19.00 uur. Nadere details voor de overige afstanden op de website. De kosten bedragen voor de 5 en 10 km voor alle dagen in totaal € 10,- per wandelaar, inclusief een fraaie medaille. Bij aanmelding via de scholen die daarvoor een coördinator hebben aangewezen lopen de basisschoolleerlingen op deze afstanden in schoolverband dus gratis. Voor de langere afstanden (15, 20, 25/40km) zijn de kosten € 12,-.