ATELIERBEZOEK BIJ DE KUNSTKRING

5 en 6 september Gemeente Sint Anthonis

In het eerste weekend van september is het weer mogelijk om 9 ateliers in onze gemeente te bezoeken. Nadat de Open Atelier Dagen en Kunstdorp geen doorgang kregen vanwege corona, was er veel animo om toch verschillende ateliers open te stellen. De kunstenaars van de Kunstkring hadden namelijk niet stil gezeten en willen graag laten zien waar ze mee bezig zijn geweest. Het is dit jaar anders dan anders, de centrale plek het gemeentehuis in Sint Anthonis is gesloten. Er is geen verloting van kunstwerken, geen gast exposanten van buiten de Kunstkring en sommige ateliers zijn gesloten. Wel zijn er twee ateliers in Wanroij open, in Ledeacker is atelier de Nullen te bezoeken en in Sint Anthonis zijn drie ateliers open. In Oploo, Westerbeek en Stevensbeek is in elk dorp een atelier open. De adressen van de te bezoeken ateliers zijn te vinden op de website van de Kunstkring www.kunstkring.com en ook de laatste aanpassingen zulen daarop na te lezen zijn. Wat deze editie bijzonder maakt is dat de gastexposanten collega-kunstkringleden zijn, zo exposeert Ben Vollenberg bij Juul en Fleur Baltussen in Westerbeek, is het werk van Thread-Art Verhoeven te zien bij Carla Rovers in Wanroij en exposeert Marieke Derks bij Marleen v/d Steeg in Oploo.
Er zijn dit jaar drie nieuwe leden bij de Kunstkring Sint Anthonis gekomen, als eerste Jacky Geurts, deze glaskunstenaar was vorig jaar nog te gast bij Ben Vollenberg maar doet dit jaar als nieuw lid mee in het atelier van Tushi Nicolasen in Sint Anthonis. In haar glaskunst is zij gespecialiseerd in Flamework, haar inspiratie komt voornamelijk uit de natuur, eindeloze verwondering zoals in haar werk “Small Blessings.” Glas vertegenwoordigt voor haar de transparantie en helderheid waar zij in haar werk naar streeft. Het tweede nieuwe lid is Martien van Dommelen hij is druppelfotograaf. Druppelfotografie is een vorm van highspeed fotografie, waar bij het vallen en uiteenspatten van een druppel vloeistof die via een druppelapparaat valt, met highspeedcamera wordt vastgelegd. Zijn werk is fascinerend met bijzondere composities, elke foto is uniek. Hij exposeert bij Mirjam Meulepas in Wanroij.

Het derde nieuwe lid Guus Verzellenberg hoeft eigenlijk geen introductie omdat hij de afgelopen 6 jaar al meedraait met de Open Atelier Route in het atelier de Nullen te Ledeacker. Wat wel bijzonder is dat hij nu lid is van twee kunstkringen, Kunstkolk Boxmeer en Kunstkring Sint Anthonis. Het werk van Guus bestaat uit grafiek, schilderijen en materiedrukken, zijn laatste werk “Hoop, Geloof en Liefde” staat helemaal symbool van deze tijd.

Kijk voor de adressen van de ateliers en het laatste nieuws op www.kunstkring.com