Architect van jeugdplan erelid van Excellent

OPLOO – Tijdens het clubfeest waarmee Excellent de festiviteiten rond het 60-jarig bestaan van de voetbalclub afsloot, werd Twan Thomassen (49) verrast met de toekenning van de bijzondere titel ‘Erelid van Excellent’. Twan, die het tiende erelid is in de historie van Excellent, wordt binnen en buiten de club beschouwd als architect van het succesvolle jeugdplan van de Oploose voetbalclub.

Hij was het die, samen met trainers en leiders, de jeugdopleiding naar een hoger niveau wist te tillen. De huidige successen van de senioren van Excellent, zijn mede te danken aan de gestructureerde aanpak en de positief-kritische benadering die Twan kenmerkt. Hij was niet alleen de architect van het beleidsplan, maar ook actief als coördinator, jeugdtrainer en -leider. Bijzonder is dat ook Ursula, de partner van Twan, heel actief is bij de jeugdafdeling van de club.

Jeugdbeleid

De vroegere selectiespeler maakt deel uit van het hoofdbestuur, maar veel langer is hij actief binnen het jeugdbestuur. Hij organiseert cursussen, speciale trainingen, clinics, actief tijdens Easter Open en hij wist meermaals een voorronde van het Nederlands Techniek Kampioenschap naar het Domein te halen.
Als jeugdbestuurder was Twan voorzitter van de stuurgroep die in 2017 een samenwerking met de jeugdafdeling van SVS tot stand wist te brengen. In 2001 was Excellent een samenwerkingsverband aangegaan met Westerbeekse Boys.
Het kersverse erelid was redactielid van het clubblad en levert tegenwoordig vooral bijdragen aan de website van de voetbalclub. Veelal zijn ook de wedstrijdverslagen van Excellent 1 van zijn hand. Ook was Twan Thomassen medeauteur van de jubileumboeken die werden uitgegeven ter gelegenheid van het 50-jarig en 60-jarig bestaan van zijn club.

FOTO

Jos Rutten, voorzitter van Excellent, spreekt Twan Thomassen toe tijdens het clubfeest. Even later zal Twan worden benoemd tot ‘Erelid van Excellent’.