Annulering Raamvallei Duomarathon 2021

Helaas, de Raamvallei Duomarathon in en rond Mill van eind september gaat net als vorig jaar september niet door.

“Afgelopen maand zijn we als werkgroep bij elkaar gekomen. Op dat moment ging het nog goed met het aantal besmettingen en leek er ruimte te komen voor evenementen. Maar met vorig jaar in ons achterhoofd waren we er nog helemaal van overtuigd dat het echt goed ging komen” vertelt Danielle Kremers. Zij is voorzitter van de organiserende werkgroep binnen Ontdek Mill. “We hebben de berichtgeving rondom Corona gevolgd en iedere keer gekeken wat binnen de mogelijkheden zou passen. Maar gezien de huidige oplopende cijfers willen wij geen risico lopen en is besloten alles te annuleren. Het lukt ons ook niet om binnen de huidige situatie onbevangen en vol enthousiasme aan de slag te gaan. Ergens voelden we ons ook bezwaard om de inzet van de pauzeplekken te vragen, waarvan er verschillende ook een zwaar jaar achter de rug hebben.”

Het gaat niet alleen om de veiligheid van 250 koppels die deelnemen waarmee de organisatie rekening zou moeten houden, het evenement trekt ook elke keer veel publiek naar de diverse rustposten en er staan vele vrijwilligers op de route. Danielle: “Kunnen we 1,5 meter afstand op de Smikkelplatskes echt garanderen? En als het lukt, behouden we dan de bourgondische sfeer waar onze Raamvallei Duomarathon om bekend staat? Kunnen we de veiligheid van onze deelnemers, bezoekers en vrijwilligers echt waarborgen? Als we heel eerlijk zijn, dan moeten we zeggen: nee, dat kunnen we niet. En we willen ook geen enkel risico lopen als het om gezondheid gaat.”

Na goed overleg met alle betrokken partijen heeft men daarom met pijn in het hart het besluit genomen de Duomarathon net als vorig jaar van de agenda te halen. De organiserende werkgroep binnen Ontdek Mill hoopt in september 2022 wel weer de Duomarathon te kunnen organiseren. 

Like de Facebookpagina om op de hoogte te blijven en zie ook www.raamvalleiduomarathon.nl

Foto: Kristel Beelen Mooi & Mooi Fotografie