Ana Flávia uit Brazilië zoekt een nieuw gastgezin in Cuijk of omgeving

Amsterdam / Cuijk – Afgelopen september is Ana Flávia haar avontuur in Nederland gestart. Zij is naar Nederland gekomen voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. Ana Flávia is bij een gastgezin geplaatst waar zij het eerste half jaar van haar uitwisseling heeft doorgebracht. De Braziliaanse scholiere volgt momenteel lessen aan een middelbare school in Cuijk, daarom zoekt Travel Active naar een gastgezin in deze regio. Wordt u het nieuwe gastgezin waar Ana Flávia tot de zomervakantie van 2022 mag verblijven?

Uitwisseling naar Nederland

Ana Flávia doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Dit programma biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.

Wie is Ana Flávia?

De 17-jarige Ana Flávia uit Brazilië is rustige en open-minded. Ze heeft in Brazilië een aantal jaar vrijwilligerswerk gedaan en wil dit in Nederland ook graag nog doen. Ana Flávia vindt het enorm fijn om te zwemmen en doet dit al twaalf jaar, waarvan vier jaar in een zwemteam. Daarnaast reist ze graag met haar familie, het is haar passie. Deze uitwisseling is ze echter zonder haar familie op reis, wat natuurlijk erg dapper en uitdagend is.

“In 2019 heb ik samen met mijn familie Nederland bezocht. Dit vond ik zo leuk dat ik Nederland graag beter wil leren kennen door op uitwisseling te gaan!” De Braziliaanse Ana Flávia beter leren kennen? Bekijk haar profiel hier.

ErvaringenAna Flávia uit Brazilië zoekt een nieuw gastgezin in omgeving Cuijk

Ana Flávia volgt een groep avonturiers op die al in Nederland hun horizon hebben verbreed. Zoals Clara uit Italië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels afgerond en hebben het hier erg naar hun zin gehad. “Ik heb enorm genoten van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij deden samen veel leuke dingen en ik heb echt het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”

Wie biedt Ana Flávia een gezellig thuis in Cuijk of omgeving? Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun ‘High School Holland’-droom waar te maken

Jong of wat ouder, een gezin met kinderen, of zonder kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Bent u nieuwsgierig geworden naar Ana Flávia, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland.