Alle vijf burgemeesters van Sint Anthonis bijeen

Het komt niet vaak voor dat alle burgemeesters die een gemeente ooit gekend heeft, bij elkaar zijn. In Sint Anthonis was dit vandaag zo gepland. Helaas moest voormalig burgemeester Marleen Sijbers door coronabesmetting verstek laten gaan. De aanwezige burgemeesters haalden herinneringen op aan de nu nog zelfstandige gemeente Sint Anthonis.

In de 27 jaren dat de Sint Anthonis als zelfstandige gemeente heeft bestaan, hebben Toine Gresel (1994 tot 1997), Jos Verbeeten (1998 tot 2009), José van Gorp – van der Ven (2009 tot 2010), Marleen Sijbers (2010 tot 2019) en huidige burgemeester Marcel Fränzel (2019 tot 2022) als burgermoeder of burgervader aan het hoofd van het college gestaan. Omdat de gemeente nog relatief jong is, bleek het mogelijk hen allen bij elkaar te roepen voor een gezamenlijk afscheid.

Nog een laatste keer hebben zij hun opwachting gemaakt in de vertrouwde collegekamer, waar zij met elkaar herinneringen ophaalden aan hun tijd als burgemeester. Iedere burgemeester had eigen herinneringen, die zijn of haar periode als burgemeester kenmerkte. Tijdens de digitale afscheidsbijeenkomst op 16 december hebben de burgemeesters nog een boodschap voor de inwoners.

Een meer toepasselijke locatie voor het afscheid was er bijna niet te vinden. Bij het eetcafe met de naam De Drie Burgemeesters hebben de burgemeesters een toost uitgebracht op het einde van een gemeente.

Fotobijschrift:
Voor de Drie Burgemeesters: Jos Verbeeten, José van Gorp-van der Ven, Marcel Fränzel en Toine Gresel.