Afscheidsconcert dirigent Weijerkoor Boxmeer

Op zondag 15 december aanstaande om 15.00 uur geeft het Weijerkoor uit Boxmeer haar jaarlijkse kerstconcert dat in het teken staat van het vertrek van haar dirigent José Doodkorte. Het concert vindt plaats in de kapel van de Zusters van Julie Postel aan de Veerstraat 49 te Boxmeer. De kerk is open voor publiek vanaf 14.30 uur.

Dirigent José Doodkorte

Sinds 2004 staat het Weijerkoor onder de bezielende leiding van José Doodkorte. In die tijd zijn veel mooie grote klassieke werken uitgevoerd, zoals het Requiem van Mozart, de Messiah van Händel, de Johannes Passie van Bach en de Carmina Burana van Orff. De vakvrouw in José Doodkorte zorgde er altijd voor dat het koor telkens een nieuwe uitdaging aanging, die geslaagde concerten opleverde. Zo werd het koor geprikkeld om kwalitatief een forse groei door te maken. 

 

Na vijftien jaar met veel plezier te hebben samengewerkt, is helaas het moment aangebroken dat ze afscheid neemt van het Weijerkoor. Ter ere van haar vertrek wil het Weijerkoor haar nog één keer als dirigent laten stralen in haar afscheidsconcert dat in het teken staat van de kerst.   

 

Romantiek ten top

Tijdens dit concert worden werken uitgevoerd die in de afgelopen 15 jaren op het programma hebben gestaan. Zo zijn enkele beroemde werken te beluisteren. Wat dacht u van het  “Gloria” van Vivaldi en het minstens zo bekende “Hallelujah” uit de Messiah van Händel? Allebei de composities zijn kenmerkend voor de Barok en bejubelen de komst van Jezus. Uiteraard blijft het hier niet bij. Met de lieflijke melodieën van componisten als Bruckner, Rachmaninov, von Herbeck, Adam, Warrel en Mendelssohn kan het niet anders dan een echt kerstfeest worden. Voeg daar de modernere koorwerken van Rutter en Chilcott aan toe en het plaatje is compleet.

 

Tijdens het concert is er een muzikaal intermezzo op de dwarsfluit van Jeanette Kok-van Ingen. Zij speelt enkele nummers uit de 5e sonate voor fluit van Händel. Verder wordt het prachtige instrumentale nummer Meditation van J. Massenet uitgevoerd. 

 

Uitvoering 

De instrumentale begeleiding van het koor wordt verzorgd door pianist Chris Kok. De algehele leiding over het concert staat, zoals reeds vermeld, nog één keer onder de dynamische en deskundige leiding van de vaste dirigent José Doodkorte. Al met al kunt u verzekerd zijn van een mooie middag, waarbij u aan het einde denkt: “En laat die kerst nu maar komen!” 

 

Kaarten

De entreeprijs is € 12,50. Voor de kaartverkoop (bestelformulier), zie op de website van het Weijerkoor, www.weijerkoor.nl