Afscheid Lex Roolvink

Op dinsdag 30 maart 2021 wordt er een afscheid georganiseerd in een live televisieprogramma omtrent het afscheid van Lex Roolvink burgemeester van de Gemeente Grave na acht jaar trouwe dienst.

Normaal gesproken zou het mogelijk zijn om fysiek afscheid te nemen van de Graafse burgemeester, maar vanwege de Corona beperkingen is het afscheid live digitaal te volgen. Roolvink is te gast in de talkshow van de Graafse presentatoren Linders en Linders, waarin hij met filmbeelden en muziekfragmenten terugblikt op zijn ambtsperiode. Iedereen kan daar bij zijn, maar dan in de eigen huiskamer. De show is te volgen op YouTube of via Omroep Land van Cuijk.
Via een live-verbinding wordt hij onder andere toegesproken door Rob Bannink, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad en Karel van Soest, burgemeester van Boxmeer en voorzitter van de burgemeesterskring.
Roolvink (64) is sinds 22 mei 2013 burgemeester van Grave. In 2019 werd hij herbenoemd. Hij stopt nu vanwege gezondheidsredenen.
Inwoners of verenigingen die een boodschap voor de vertrekkend burgemeester hebben, kunnen die in een digitaal receptieboek kwijt. Deze is toegankelijk via de link: http://lexroolvink.0486tv.nl/ Dit digitale receptieboek zal na de sluitingsdatum gebundeld worden aangeboden aan de heer Roolvink.
TV maker Peter Linders heeft samen met filmer Jim Plaum een portret gemaakt van de vertrekkende burgemeester in een half uur durende tv-documentaire. Deze zal dezelfde avond om 22:00 uur worden uitgezonden op Omroep Land van Cuijk.
De uitzending van de talkshow is op dinsdag 30 maart van 19.30 tot 22.00 uur, met een voorprogramma vanaf 19:00 uur.
Meer weten of in contact komen met de redactie van het programma kan via redactie@omroeplvc.nl
 
Het programma is te volgen via het Ziggo kanaal 40 en het KPN kanaal 1475, het radiokanaal 915, de FM frequenties en streaming via de website: www.omroeplandvancuijk.nl