Advocaat-generaal van het OM Jan-Willem Grimbergen vertelt op Cicero-podium over spraakmakende rechtszaken

SINT ANTHONIS – Op maandag 17 februari betreedt Jan-Willem Grimbergen het podium van Cicero. De advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie vertelt deze avond over zijn werk en spraakmakende rechtszaken die in het landelijke nieuws zijn geweest.

Door de strafrechter worden zaken van klein tot groot behandeld: van forse snelheidsovertredingen en rijden onder invloed, tot ernstige zedenzaken, moord en doodslag. Jan-Willem Grimbergen is advocaat-generaal bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. In deze rol fungeert hij als de vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie tijdens de behandeling van strafbare feiten in hoger beroep, oftewel: hij is de openbaar aanklager bij het gerechtshof. Meer dan 25 jaar bij het Openbaar Ministerie levert een rijke bron aan verhalen op. Bij Cicero komt Grimbergen op 17 februari vertellen over zijn werk en over een aantal zaken die hij heeft behandeld. Het accent ligt daarbij op zaken die landelijk in de publiciteit zijn geweest, zoals de zaak Anne Faber, waarbij Michael P. in hoger beroep werd veroordeeld. Geen sensatieverhalen, maar de dagelijkse realiteit van daders en slachtoffers, een beeld van wat het werk van een advocaat-generaal inhoudt.

Cicero Sint Anthonis nodigt iedereen van harte uit op maandag 17 februari naar het boeiende verhaal van Jan-Willem Grimbergen te komen luisteren. De avond vindt plaats in MFC Oelbroeck aan de Breestraat 1d in Sint Anthonis, begint om 20.00 uur en de toegang is gratis, dankzij de ondersteuning van diverse sponsoren. Geniet van een bijzonder, inspirerend verhaal en verbreed uw referentiekader. Daarna kan er onder het genot van een drankje worden nagepraat.

Bij Cicero staan wereldse zaken én gebeurtenissen in de eigen regio centraal. Cultuur, politiek, maatschappij, sport, wetenschap en human interest komen aan bod. Boeiende thema’s, spraakmakend gepresenteerd vanuit een verrassend perspectief. Gewone mensen, bijzondere verhalen!

Op de hoogte blijven van de avonden die Cicero organiseert? Bezoek dan de website van Cicero: www.cicerosintanthonis.nl en schrijf u hier in voor de digitale nieuwsbrief. U kunt Cicero natuurlijk ook liken op Facebook: www.facebook.com/cicerosintanthonis.