Activiteiten IVN De Maasvallei

Na een periode zonder publieksactiviteiten, pakt IVN De Maasvallei de draad weer op. Het volgende staat o.a. op de IVN-agenda.

Veerhuis arrangement

Op zondag 19 september organiseert IVN De Maasvallei in samenwerking met ‘t Veerhuis in Oeffelt een wandeling door de Maasheggen. De gidsen neemt de deelnemers zo’n 4½ km mee door de weilanden en over de paden in de uiterwaarden van de Maas, in de Oeffeltse Meent en de Middelsteegse weiden.

Het Maasheggengebied is een plek waar natuur, landschap, economie en cultuur zichtbaar en langdurig met elkaar verweven zijn. In de zomer van 2018 kreeg het gebied de UNESCO mens en biosfeerstatus. Biosfeergebieden zijn gebieden met een speciale status waar mens en natuur samenleven. Waar intensief wordt samengewerkt aan duurzame ontwikkeling en aan doelen op gebied van economie, natuur, toerisme en water.

De ontvangst is bij ’t Veerhuis, Veerweg 2 in Oeffelt om 10.00 uur waar begonnen wordt met een kop koffie of thee. De wandeling is van 10.30 tot 13.00 uur. Na afloop is er voor de deelnemers soep van de dag. De kosten bedragen € 7,25.

Tip: Draag waterdichte schoenen of laarzen, in het gebied kan het namelijk erg nat zijn.

Er wordt een maximaal aantal deelnemers gehanteerd. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Dat kan via de mail bij marjosimons11@gmail.com.

……………

Herfstwandeling bij Bronlaak en Groote Slink

IVN De Maasvallei en KBO organiseren een herfstwandeling op donderdag 7 oktober en deze begint om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Bronlaak aan de Gemertseweg in Oploo. Ook niet-leden zijn welkom. I.v.m. corona is het aantal deelnemers beperkt en aanmelden is verplicht. Voor aanmelden en info kun je terecht bij Piet Schoenmakers, tel. 0485-520876.

……………..
Arrangement De Heksenboom

Het IVN organiseert in samenwerking met De Heksenboom op zondag 10 oktober een wandelarrangement.

Het Sint Anthonisbos, plaatselijk bekend als het Staatsbos, is een mooi gevarieerd bos met veel interessante onderwerpen. In de 20-er jaren van de vorige eeuw is op initiatief van de gemeente de zeer schrale heidegrond ontgonnen en is het bos aangeplant. De grove den werd het meest gebruikt, maar om uit te vinden welke boomsoort hier ook goed kan voldoen zijn er met mondjesmaat ook veel andere naaldbomen geplant.

Om 10.00 uur wordt gestart bij De Heksenboom, Bosweg 40 in Sint Anthonis met een kop koffie. Na afloop van de ongeveer twee uur durende wandeling serveert het restaurant een heerlijke kop soep. De kosten van het arrangement zijn € 7,25. Aanmelden is verplicht en kan bij Marius Janssen, tel. 06-20892922.

Meer informatie:
https://ivn.nl/afdeling/de-maasvallei
Facebook.com/ivn.demaasvallei