Aanmeldingen brugklas 2022-2023

Van 14 tot en met 16 maart meldden 1.118 groep 8-leerlingen zich aan op één van de middelbare scholen in het Land van Cuijk en Noord-Limburg. De ontvangst van nieuwe brugklasleerlingen en hun ouders/verzorgers was dit jaar gelukkig fysiek op school. De keuze van een middelbare school is toch een mijlpaal en daar hoort een persoonlijke aanmelding bij.

 
Het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer vervroegden de open dagen voor groep 8-leerlingen van februari naar oktober 2021. Zo konden groep 8’ers en hun ouders/verzorgers alle scholen bezoeken. In tegenstelling tot vorig schooljaar, toen de open dagen online plaatsvonden vanwege alle coronamaatregelen. Ook de meeloopdagen, proeflessen en masterclasses organiseerden ze fysiek op de scholen. Hier trokken de drie vo-scholen samen op met de voorlichtingsactiviteiten. Groep 7 komt in juni sfeer proeven en krijgt dan alle ruimte voor de eerste kennismaking.
 
Samenwerking is de toekomst
De drie scholen werken sinds dit schooljaar intensiever samen. Deze samenwerking is de beste oplossing voor het borgen van kwalitatief goed onderwijs met een rijker onderwijsaanbod met meer keuzemogelijkheden voor (toekomstige) leerlingen. Samen werken ze aan de herijking van het onderwijslandschap in een gebied dat te maken heeft met krimp.
 
Foto aanmeldingen Merletcollege, gemaakt door Meike Lemmen
Foto aanmeldingen Metameer, gemaakt door Veronique Slenders