Aanmelding voor Graancirkelloop geopend
 
OPLOO – Met nog ruim een maand te gaan is de aanmelding voor de Graancirkelloop geopend. Zowel volwassenen als jeugdige lopers kunnen zich nu inschrijven voor de vierde editie van de hardloopwedstrijd die op zaterdag 28 september in en rond Oploo plaats vindt.
 

Net als bij de voorgaande edities voert de route van de 5 en 10 km over het Graancirkelpad, door het buitengebied van Oploo, langs de wind- en watermolen en door het Avonturenpark. Start en finish bevinden zich ter hoogte van de kerk, het secretariaat in gemeenschapshuis De Oude Heerlijkheid. Lopers kunnen parkeren bij sportpark Het Domein en gebruik maken van de kleedaccommodatie op het sportpark (100 meter achter de kerk).
 
Starttijden
 
De loop bestaat uit een wedstrijd van 5 km (1 ronde) en 10 km (2 ronden). Daarnaast zijn er een jeugdwedstrijd (900 m) en Bambinoloop voor de allerkleinsten (350 m), die eveneens bij de kerk starten en finishen. Starttijden: Bambinoloop (13.00 uur), Jeugdloop (13.20 uur), 5 km (14.00 uur) en 10 km (14.10 uur).
Zowel bij de lange en korte Graancirkelloop als bij de jeugdwedstrijden zijn er 3 prijzen voor dames en heren. Alle jeugdige deelnemers ontvangen een herinnering.
Voorinschrijving is mogelijk via www.uitslagen.nl (kijk op 28 september bij Graancirkelloop). Het is ook mogelijk om op de wedstrijddag zelf in te schrijven (na-inschrijving bij 5 en 10 km is 2 euro duurder). Zie verder www.graancirkeloploo.nl.
 
Foto: Impressie van de start van de 5 km Graancirkelloop in 2018.