Aanmelding Alternatieve 4-daagse Oploo geopend

OPLOO – Wandelaars die deze zomer toch een Vierdaagse willen lopen, kunnen zich vanaf nu al inschrijven voor de Alternatieve 4-daagse van Oploo.

Liefhebbers kunnen kiezen uit afstanden van 30, 20 en 10 km per dag. Het kleinschalige wandelevenement vindt plaats van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 juli.

De initiatiefgroep, die ook vorig jaar vanuit start- en finishplaats Oploo een alternatieve 4-daagse organiseerde, zet in juli vier dagen achtereen gevarieerde routes uit, waarbij de wandelaars door de groene omgeving van Oploo en zijn buurdorpen voeren. Grote wegen worden gemeden, er wordt gewandeld over paden en verkeersluwe wegen. Uiteraard is de 4-daagse van Oploo ‘coronaproof’, waarbij de toepasselijke corona richtlijnen in acht worden genomen.

Drie afstanden

Elke dag worden afstanden van 30, 20 en 10 km uitgezet met pauzeplaatsen. De dagtochten van 30 km zijn bedoeld voor geoefende wandelaars, de routes met dagelijkse afstanden van 20 en 10 km zijn geschikt zijn voor beginners en mensen die een kortere afstand prefereren. Deelname is gratis.
Voor alle deelnemers geldt dat er gestart kan worden tussen 07.00 en 10.00 uur. Begin- en eindpunt van de Alternatieve 4-daagse is Koffiehuis Ons Moe aan de Grotestraat 10A in Oploo. Op elke route zijn onderweg één of meer gelegenheden waar men onder het genot van een drankje kan rusten.

Nu inschrijven
De organisatie – die vanwege corona een maximum aantal van 100 deelnemers wil toelaten – is al zover gevorderd met de voorbereidingen, dat liefhebbers nu al kunnen inschrijven. Dat kan via een link op de website van de stichting Graancirkel Oploo (www.graancirkeloploo.com/events/alternatieve-vierdaagse-oploo). Voor meer informatie bel Piet Bruisten (06-23195493) of Henny Lenkens (06-13818526).

FOTO

Wandelaars die vorig jaar de 4-daagse van Oploo met succes wisten te volbrengen, werden door de organisatie verwelkomd op de plaatselijke ‘Via Gladiola’. Dit jaar is de slotdag van de alternatieve 4-daagse op 23 juli.