700 km in 7 dagen voor Duchenne Parent Project

Duchenne Heroes 2021: €1.513.341,33 voor onderzoek naar Duchenne Spierdystrofie

Vorige week finishte na 7 dagen fietsen 426 Heroes in La Roche. De 7days Heroes legden ruim 700 kilometer en 15.000 hoogtemeters af. Dit alles om geld op te halen voor onderzoek en medicatie naar Duchenne Spierdystrofie. In 2021 haalden 426 deelnemers samen met 139 begeleiders en 104 vrijwilligers meer dan €1,5 miljoen euro op. 

 Door de maatregelen van COVID-19 kon Duchenne Heroes in 2020 helaas niet doorgaan. Maar na 2 jaar wachten kon het dan eindelijk weer doorgaan: de 15e editie van Duchenne Heroes. Er was dit jaar niet alleen keuze tot een mountainbikeroute, maar er was voor het eerst ook keuze tot een gravel route. 

 Alle Heroes hebben de monstertocht doorstaan: Zeven dagen lang zagen deelnemers af tijdens de tocht van Duitsland naar België. Een combinatie van loodzware en adembenemende tracks fietsten de deelnemers via Luxemburg naar de Belgische Ardennen.  Met een recordopbrengst, een recordaantal aan deelnemers én een recordaantal aan hoogtemeters was Duchenne Heroes 2021 een groot succes. 

 Duchenne Heroes

Dit jaar vond de 15de editie van Duchenne Heroes plaats. In totaal werd er tot nu toe meer dan 1,5 miljoen euro opgehaald. Hoop op een medicijn voor genezing blijft. Daarom gaat Duchenne Heroes door. In 2022 wordt de 16de editie van de mooiste MTB en gravel tocht van Europa (van 11 t/m 17 september 2022) opnieuw georganiseerd, het is zelfs al mogelijk om je in te schrijven voor deze editie. 

 Over Duchenne Parent Project

De ouder- en patiëntenorganisatie Duchenne Parent Project financiert onderzoek naar geneesmiddelen en het ontwikkelen van nieuwe hulpmiddelen voor mensen met Duchenne spierdystrofie. Duchenne Spierdystrofie wordt veroorzaakt door een fout op het X-chromosoom waardoor een eiwit dat zorgt voor stevigheid in spiercellen niet gemaakt kan worden. Zonder dit eiwit breken spiercellen af met vroegtijdig overlijden als gevolg. Op jonge leeftijd zijn de eerste tekenen al zichtbaar. Deze ernstige spierziekte treft voornamelijk jongens, wereldwijd 1 op de 3.500. In Nederland leven ruim 600 mensen met deze ziekte. Wereldwijd een kwart miljoen.

 Meer informatie op https://www.duchenneheroes.nl/