500e Welkomstpakket verstuurd

Afgelopen week is het 500e Welkomstpakket verstuurd naar vakantiegangers, die graag meer willen weten over wat het Land van Cuijk te bieden heeft. Het Welkomstpakket bevat onder meer folders, een Fiets & Wandelboekje, routeflyers en ander promotiemateriaal, zoals een sticker van het Land van Cuijk en kan -gratis!- worden aangevraagd via de site van onze online vakantiebeurs (www.vakantieineigenlandvancuijk.nl)
Wat is interessant te weten?

Elke week zijn gemiddeld 35 pakketten aangevraagd en verstuurd. De laatste weken loopt dat aantal zelfs op naar steeds ruim 50 per week;

Van die eerste 500 aanvragen zijn er 166 gedaan door inwoners van gemeente Land van Cuijk. Dat is precies 1/3e van alle aanvragen;

De overige aanvragen komen dus van buiten de regio, waarbij opvalt dat de aanvragers over het hele land verspreid wonen. Toch is er een top-3 van provincies te maken waar de meeste aanvragers vandaan komen: 1. (overig) Brabant, 2. Zuid-Holland en 3. Gelderland;

Van niet alle aanvragers is bekend welk geslacht ze hebben. Daar waar dat wél duidelijk is valt op dat bijna 70% vrouw is. Dat past bij het landelijke beeld dat het vaak vrouwen zijn de volgende vakantiebestemming uitzoeken;

Van alle aanvragers heeft ongeveer 80% aangegeven graag op de hoogte te blijven van relevante toeristische ontwikkelingen in het Land van Cuijk. Zij ontvangen dit jaar twee nieuwsbrieven; de eerste wordt binnenkort verstuurd.

De Land van Cuijk Welkomstpakketten kunnen nog tot eind juni worden aangevraagd. Daarna sluit de online vakantiebeurs ‘de deuren’.

Artikel over Kraaijenbergse Plassen in zaterdagbijlage AD
In de zaterdagbijlage Mezza van het Algemeen Dagblad en de daaraan gelieerde regionale kranten, zoals De Gelderlander, is afgelopen zaterdag een artikel geplaatst over zes wandelroutes langs ‘fantastische plassen en meren in Nederland’. Een van de genoemde watergebieden is Kraaijenbergse Plassen in Linden.
Eerder dit jaar heeft een journaliste van het Algemeen Dagblad hierover contact met ons gezocht. Via-via was zij geattendeerd op de schoonheid van de Kraaijenbergse Plassen.
De bijlage Mezza is in een oplage van 1 miljoen exemplaren verspreid. Mooie gratis publiciteit voor de Kraaijenbergse Plassen én het Land van Cuijk.

Nogmaals: help Tim met zijn onderzoek!
Zoals vorige week gemeld in deze nieuwsbrief doet Tim van den Elsen, student aan de Breda University of Applied Sciences, onderzoek naar waarom vakantiegangers kiezen voor een meerdaags verblijf in onze regio. Het onderzoek helpt ons én ondernemers om een nog scherper inzicht te krijgen in wie onze regio bezoeken en wat ze hier komen doen. Dat stelt de toeristische sector in staat om toekomstige campagnes, arrangementen en aanbod nog beter af te stemmen op wie hier daadwerkelijk komen.
Om van een representatief onderzoek te kunnen spreken heeft Tim minimaal 300 respondenten nodig. Dat aantal is, ondanks de positieve reacties van veel ondernemers, nog niet gehaald. Daarom opnieuw de oproep om samen de schouders er onder te zetten en Tim aan het noodzakelijk aantal te helpen.
Tim beseft dat veel ondernemers het druk hebben. Daarom komt hij deze week graag bij jou langs om de enquête onder de aandacht van de gasten te brengen. Heb je vragen over de enquête of wil je graag dat Tim langskomt, bel (06-20203250) of mail (timvandenelsen@rbtlandvancuijk.nl) hem dan, op werkdagen tussen 9 en 5.
De enquête is anoniem en de resultaten ervan worden enkel voor het onderzoek gebruikt. De deelnemende respondenten én ondernemers die de enquête actief onder de aandacht van hun gasten brengen maken kans op een vaart met de Land van Cuijk Ballon voor vier personen.

Prijswinnaars Ontdekpakket
Afgelopen donderdag 5 mei streek de familie Arts neer op Landgoed De Barendonk om lekker te kamperen voor een aantal dagen met het hele gezin. Groot was de verrassing toen zij bij aankomst een Ontdekpakket uit de regio overhandigd kregen. Zij zijn daarmee de 2e winnaars via onze Online Vakantiebeurs.
Leuk om te merken dat inwoners van het Land van Cuijk hun ‘eigen achtertuin’ ontdekken; de familie komt uit Cuijk! Een trend die wij overigens al eerder en op meerdere plaatsen in onze regio zagen.
Het Ontdekpakket werd mogelijk gemaakt door betrokken ondernemers uit de regio. Zo was de mand gevuld met Barendonkse Boerenkaas, munten van IJs en Spijs voor een ijsje in Haps, appelsap uit eigen fruitboomgaard van Groenz in Sambeek, een fles wijn van Wijnclub Online, twee flesjes bier van Brouwerij Gradoen, een bon voor pannenkoeken bij De 7 Dwergen in Sint Agatha, een voorleesboek ‘Stip’ van schrijfster Eefke Peeters en toegangskaarten voor Avonturenpark De Bergen in Wanroij. Als dat geen goed begin van een vakantie is! Alle ondernemers hartelijk dank voor de bijdrage.

Komende zondag Ons Plattelandsrondje
Verrassend PlatteLand van Cuijk organiseert komende zondag 15 mei Ons Plattelandsrondje. Er zijn drie routes (39, 46 en 81 kilometer) uitgezet langs de bedrijven van deelnemende leden. Kijk op www.verrassendplattelandvancuijk.nl/ons-plattelandsrondje/ voor de routes.
De deelnemende bedrijven hebben dit jaar, als extraatje, 19 prijzen beschikbaar gesteld voor fietsers die tenminste vier bedrijven bezoeken. Het enige wat zij moeten doen: bij elk bedrijfsbezoek een sticker plakken op de achterzijde van de fietsfolder (verkrijgbaar bij de leden van Verrassend PlatteLand van Cuijk), gegevens invullen en het formulier inleveren bij het bedrijf dat zij het laatst hebben bezocht.