30e Cultuur Café Cuijk

Op vrijdagmiddag 27 januari 2023 is het weer tijd voor Cultuur Café Cuijk, de dertigste editie sinds op vrijdag 25 oktober 2013 de eerste wat bescheiden aflevering plaatsvond in het toenmalige restaurant De Beurs in Cuijk. Ging het in die tijd over de werkzaamheden van de Cultuurcoach in het onderwijs en over het Nationaal Veeteelt Museum in Beers, in de komende editie staan maar liefst vijf boeiende optredens op het programma.

Aandacht is er voor de Hapse kunstenares Colet Jacobs die al ruim tien jaar werkt met papier en andere natuurlijke materialen. Ze maakt daarvan lampen en lichtobjecten van grote schoonheid, voor publieke ruimten, maar ook voor de huiskamer. In dit Cultuur Café Cuijk zal zij menigeen daarmee verrassen.

De Boxmeerse schrijver Gerard Sonnemans is bekend van zijn vele kinder- en puberboeken met een historische achtergrond. Dit keer komt hij met een verhaal én een experiment over het ‘Duitse lijntje’.

Perry Peeters, ook uit Haps, houdt zich bezig met de vele gilden die aangesloten zijn bij de Gildekring Land van Cuijk. Samen met z’n collega’s van de ‘Gilden Advies Commissie’ gaat hij met de gilden in gesprek over de organisatie van de Gildedagen in deze regio. Verder zal Perry zijn licht laten schijnen over de toekomst van de Gilden in het Land van Cuijk.

De nog maar recent opgerichte Molukse band ‘Fathers & Daughters’ van Pessy en Laijan zijn klaar voor een optreden voor een cultureel publiek. In deze aflevering van CCC krijgen zij ruimschoots een podium om zich te presenteren.

Het komt maar zelden voor dat een aflevering van het Cultuur Café Cuijk zo snel gevolgd wordt door Carnaval. Dit jaar dus wel! Nauwelijks drie weken voor het feest in alle hevigheid losbarst, hebben de voorzitter van het Cuijks Carnavalsgezelschap De Nölers Bert van Lith en zijn vrouw Gerty tijd gevonden om hun verhaal te doen over het Carnaval en De Nölers.

Deze derde en laatste aflevering van het tiende seizoen Cultuur Café Cuijk is op vrijdagmiddag 27 januari van dit jaar tussen 16.00 en 18.00 uur in café tapperij de Kansas aan de Kerkstraat in Cuijk. De entree is gratis en de koffie staat klaar.