300 Cuijkse kinderen doen mee met Nationale Buitenspeeldag in Cuijk 

Beweegcoaches van Cuijk Beweegt trokken alles uit de kast tijdens de Nationale Buitenspeeldag op 10 juni. Het jaarlijkse spektakel trok dit jaar weer de aandacht van veel kinderen in Heeswijk Cuijkse Tuin en Beweegpark Padbroek. “Alles kan en alles mag tijdens de Nationale Buitenspeeldag!”, aldus beweegcoach Marijn.

“Wanneer kunnen we weer meedoen?”

Afgelopen woensdag vond de jaarlijkse Nationale Buitenspeeldag plaats in Cuijk. Dit jaar toverden de beweegcoaches van Cuijk Beweegt twee locaties om tot ware speelparadijzen. Marijn: “Zowel in de Cuijkse Tuinen als in Beweegpark Padbroek was het een groot feest. Kinderen beklommen de springkussens, deden mee met een grote stoelendans en speelden een potje badminton.” Na afloop kregen alle kinderen een klein, welverdiend cadeau mee naar huis: een Cuijk Beweegt rugzak. “Wat was het leuk! Wanneer kunnen we weer meedoen?”, klonk het over het veld.

Buitenspelen is meer dan buiten spelen

“Corona weerhield ons niet ons om dit jaarlijkse evenement te organiseren. Ondanks een aantal maatregelen hebben we 300 kinderen verdeeld over de verschillende locaties en spellen buiten in beweging gebracht”, vult Pascal aan. Niet alleen vandaag, maar ook op andere momenten spelen kinderen meer buiten. Osama: “Een mooie ontwikkeling in deze gekke tijd. Buitenspelen is namelijk meer dan alleen een frisse neus halen. Buitenspelen maakt een kind sterker en socialer. Het voorkomt overgewicht en het verlaagt het stressniveau. Reden genoeg dus. Wij kijken weer uit naar volgend jaar.”  

Meer weten over Cuijk Beweegt en de Nationale Buitenspeeldag? Neem een kijkje op onze website: www.cuijkbeweegt.nl én volg ons op Facebook.