2e Paasdag Molendag Land van Cuijk

Op 2e Paasdag 10 april organiseert de vereniging Molenvrienden Land van Cuijk en omstreken weer hun jaarlijkse molendag.

Traditioneel zijn dan telkens een 5-tal van het totaal van 22 molens geopend. Dit jaar zijn de volgende molens aan de beurt: Korenbloem Mill, Vooruitgang Oeffelt, Lindesemolen Katwijk, Jan van Cuijk in Cuijk en Bergzicht Gassel. Deze molens zullen draaien en bij voldoende wind zal er ook op enkele molens graan gemalen worden. De molens zullen geopend zijn van 11 tot 16 uur en de toegang is zoals altijd gratis.

De molens draaien energie neutraal en wilt u het bezoek milieu vriendelijk doen dan zijn ook alle molens per fiets bezoeken. Er is een fietsroute samengesteld via knooppunten (ongeveer 43km), deze is te vinden op Facebook en op de website www.molenvrienden.nl

Op de diverse molens zijn ook activiteiten voor de bezoekers. Met onder andere kunst expositie, pannenkoeken bakken, meel verkoop, etc. In de morgen zal de molen in Oeffelt heropend worden door de wethouder na de grote restauratie van de afgelopen jaren. De aanwezige molenaars zullen u rondleiden en alle vragen beantwoorden die u heeft. Om de molens wekelijks te laten draaien hebben wij nieuwe molenaars nodig. Lijkt het u een interessante hobby vraag het onze molenaars zij kunne u hopelijk hiervoor enthousiasmeren. De opleiding wordt door de regionale molenaars verzorgt en er is altijd een opleidingsmolen in de buurt. Houd dit vak in ere en laat het niet verloren gaan de molenaars stonden immers aan de geboortewieg van de mechanisatie van onze voedselproductie. Vraag de molenaar naar de mogelijkheden. Molenaar worden kan al vanaf 15 jaar. Alle info hierover is ook te vinden op onze website. Bij deze bent u 2e Paasdag van 11 – 16 uur van harte uitgenodigd op onze molens.