26 MEI FEEST BIJ ONZE BOUWSTEEN EN KIDS OKAY

26 mei is een feestelijke dag voor basisschool Onze Bouwsteen en kinderopvang Kids Okay in Beugen. Onze Bouwsteen is dit jaar 25 jaar gevestigd op deze locatie. Afgelopen jaar heeft het schoolgebouw een renovatie ondergaan. Kids Okay viert hun 15 jarig jubileum. Ook wordt het nieuwe groene schoolplein officieel geopend. Reden genoeg om samen een feestelijke dag te organiseren.

 
De leerlingen van Onze Bouwsteen en kinderen van Kids Okay volgen tijdens schooltijden (8.30 tot 13.00 uur) feestelijke workshops, gegeven door gastdocenten van “Theaterschool Hakoena” (school + peuters van 3 jaar en ouder) en “Muzikindjes” uit Wanroij (kinderopvang, kinderen tot 3 jaar).
 
Groen schoolplein
Om 10.00 uur is de feestelijke opening van het groene schoolplein. Hierbij zijn naast wethouder Joost Hendriks ook gasten aanwezig van Optimus (dit is de onderwijsorganisatie waaronder Onze Bouwsteen valt). Met behulp van een (groen) lint wordt het schoolplein officieel geopend. Het schoolplein was eerder een plein met heel veel stenen. Dat is niet heel inspirerend om op te spelen. Een groen speelplein is niet alleen leuker, maar ook koeler, regenwater loopt er sneller weg (dus minder wateroverlast) en er zijn ook meer dieren en planten. Dat is natuurlijk veel leuker en prettiger voor kinderen en leerkrachten. Dit draagt bij aan een klimaatbestendig Land van Cuijk.
 
Voorstelling met Jochem van Gelder en tentoonstelling
Van 13.00 tot 14.00 uur verzorgen de kinderen een gezamenlijke voorstelling buiten de school, gepresenteerd door o.a. Jochem van Gelder.
 
Van 14.00 tot 16.30 uur is in de speelzaal van de school een tentoonstelling te zien van 25 jaar Onze Bouwsteen en 15 jaar Kids Okay. Deze tentoonstelling is toegankelijk voor pers, dorpsbewoners, oud-leerlingen en ander belangstellenden.