Theaterdirecteur trapt vijfde Cicero-seizoen af

SINT ANTHONIS – Het najaar staat voor de deur en dat betekent dat het nieuwe Cicero-seizoen weer gaat beginnen.

Ook nu heeft de Cicero-organisatie weer zes inspirerende sprekers weten te strikken. Op maandag 21 oktober trapt Bas Schoonderwoerd, CEO van Parkstad Limburg Theaters, het vijfde seizoen af.

Bij Cicero staan wereldse zaken én gebeurtenissen in de eigen regio centraal. Cultuur, politiek, maatschappij, sport, wetenschap en human interest komen aan bod. Boeiende thema’s, spraakmakend gepresenteerd vanuit een verrassend perspectief. Gewone mensen, bijzondere verhalen!

Het seizoen wordt op 21 oktober geopend door Bas Schoonderwoerd, CEO en hoofdprogrammeur van Parkstad Limburg Theaters, een van de grootste theaterorganisaties van Nederland. Hij gaat in op het belang van cultuur en de uitdagingen van de culturele wereld in de huidige maatschappij. ‘Zonder traditie is kunst een kudde schapen zonder herder. Zonder innovatie is het een lijk’, zo stelde Winston Churchill ooit. Schoonderwoerd vertelt onder andere hoe de economie van de kunst er uit ziet en hoe langdurige groei kan worden gerealiseerd. In 1982 werd hij – op z’n 27e – de jongste theaterdirecteur van Nederland. Kunst was toen nog maar bereikbaar voor een kleine groep. Vandaag de dag is kunst voor iedereen en staat vernieuwing blijvend hoog in het vaandel in het theaterlandschap. Schoonderwoerd neemt het publiek mee in zijn motieven en ervaringen als theaterdirecteur en hoe het is om met de grootste kunstenaars der aarde te mogen verkeren.

 

Aansprekend seizoen

Na Bas Schoonderwoerd betreden op 18 november de tweelingzussen Tineke en Judith Steenbrink (getogen in Boxmeer) het podium. Zijn geven een kijkje in hun leven als professionele muzikanten van het Holland Baroque ensemble. Op 9 december neemt data scientist Bart Maassen u mee in de innovatieve techwereld, waarin hij wil laten zien dat die wereld écht niet zo ingewikkeld is als hij lijkt. Op 20 januari is voormalig Tweede Kamerlid en waarnemend burgemeester van Heerlen Emile Roemer te gast bij Cicero. Deze bekende Sambekenaar geeft inzicht in hoe het allemaal precies werkt in politiek Den Haag. Op 17 februari komt Jan-Willem Grimbergen naar Sint Anthonis. Hij was als Advocaat-Generaal bij het Openbaar Ministerie onder andere betrokken bij de zaak Anne Faber en vertelt bij Cicero een boeiend verhaal over justitie. Het Cicero-seizoen wordt op 16 maart afgesloten door Gerjan van Dam en Terry Houben van het Actiecentrum Ondermijning Oost Brabant. Zij vertellen over ondermijning door de georganiseerde criminaliteit.

 

Alle avonden vinden plaats in MFC Oelbroeck aan de Breestraat 1d in Sint Anthonis en beginnen om 20.00 uur. De toegang is gratis, dankzij de ondersteuning van diverse sponsoren. Geniet ook dit seizoen weer zes keer van een bijzonder, inspirerend verhaal en verbreed uw referentiekader.

Op de hoogte blijven van de avonden die Cicero organiseert? Bezoek dan de website van Cicero: www.cicerosintanthonis.nl en schrijf u hier in voor de digitale nieuwsbrief. U kunt Cicero natuurlijk ook liken op Facebook: www.facebook.com/cicerosintanthonis.