Fairtrade in de schijnwerpers tijdens historisch evenement in Grave

zaterdag 27 april 2024 Peter Linders

Het historische spektakel in Grave op 6 en 7 april trok niet alleen de aandacht vanwege het prachtige weer en de overweldigende belangstelling, maar ook de Fairtrade-stand voor de Wereldwinkel wist de bezoekers te boeien. 

Bij de stand van Fairtrade op de stoep voor de Wereldwinkel werd de Fairtrade Gemeente Land van Cuijk gepromoot, werden vrijwilligers gezocht voor de Wereldwinkel in Grave en toonde zowel jong als oud interesse in de Fairtrade-organisatie en de producten.

Kinderen kregen de kans om te raden hoeveel stukjes eerlijke chocolade er in een pot zaten. Het prachtige lenteweer op zaterdag maakte het raden niet altijd even gemakkelijk, aangezien het bijna chocoladefondue van de chocolade maakte!

Sim Broes uit Cuijk won op zaterdag de pot, terwijl Simone Heuvel uit Beuningen op zondag als gelukkige winnaar uit de bus kwam.

Volwassenen konden de prijs van het Fairtrade-levensmiddelenpakket raden, gedoneerd door Albert Heijn in Grave. Nico Remijn uit Arnhem ging er vandoor als winnaar.

Alle prijswinnaars hebben inmiddels hun Fairtrade producten in ontvangst genomen, waardoor Fairtrade tijdens dit historische evenement in Grave volop in de schijnwerpers stond.

Terug naar nieuwsoverzicht